Velkommen til webhotelltester.com, uavhengig anmeldelse av webhotell. Vi anmelder webhotell fra 12,5 NOK/måned og oppover, med bra vilkår for ulike behov.

Velg rett domenenavn – hvilket blir mest vellykket?

Kjøpe domene? Vi anbefaler One.com for .no adresser og Name.com for andre endelser som .com og .net ved domeneregistrering. Enkleste starten for hjemmeside med e-post er å kjøpe domener sammen med Webhotell. Om du vurderer å kjøpe fler domener er name.com det beste alternativet. Se framsiden for bra Webhotell.

Du har formodentlig planlagt din hjemmeside en stund og kanskje til og med kommet frem til et navn. Domenenavnet er veldig viktig og desto mer koblet det er till din hjemmeside, desto bedre er det. Har du et foretak, passer det kanskje best med foretaksnavnet? På den annen side kan det kanskje være lettere for kunden å huske noe som er typisk for nettopp ditt foretak, men som ikke inngår i navnet?

Jobber du med for eksempel smykker og har et foretaksnavn som ikke fremhever dette, er det kanskje bedre å knytte domenenavnet til smykkene. Mange anser at domenenavnet er en del av varemerket og at det derfor er en viktig del av din virksomhet.

Utover det bør du tenke på å ikke velge et domenenavn som er for langt. Om du velger navn med mange tegn eller flere ord, blir det både vanskelig og strevsomt for dine besøkere å huske og dermed minsker sjansen for at de kommer tilbake. Det perfekte navnet er et passe kort navn som er lett å huske og stave..

Kun organisasjoner og foretak kan registrere .no adresser. Er du privatperson kan du for en lav avgift registrere en .com eller .net domene istedet. Foretak med norske hjemmesider bør dog velge et .no domene da det gir mer tillitt. En engelskspråklig side blir bedre i kombinasjon med et engelsk toppdomene som .com eller .net.

Det aller viktigste er dog at domenenavnet kjennes gangbart i sin helhet. Å stadig bytte domenenavn er veldig forvirrende for dine besøkende og dessuten omstendelig for deg selv.

Domenenavn og søkemotorer

Hvilket domenenavn du anvender spiller ingen større rolle for søkemotorene, som for eksempel Google. Alle endelser kan få like bra resultat. Tenk dog på at visse domener er knyttet til ulike land, .se til Sverige oog .no til Norge som eksempel. Det blir altså vanskelig å få resultat i USA (google.com) med et .no domene. Noen endelser fungerer i alle land, og stiller om seg selv etter hva hjemmesiden handler om. Noen av disse er .com, .nu, .org, .net, .biz, .me med flere. Du kan se i hvilket land ditt domene er koblet for Google i Google Webmaster Tools.

Summering

  • Velg et kort navn.
  • Det skal være lett å huske og stave.
  • For det norske markedet; velg først .no og deretter .com.
  • Om du vil ha en engelsk variant av din hjemmeside, kjøp i tillegg et .com eller .net domene.

Når du kjenner deg rede, velg et webhotell på framsiden og registrer domenenavnet sammen med dette (ligger alltid i samme bestillingskjema).


Sett karakter Velg rett domenenavn – hvilket blir mest vellykket?, hva syns du?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 har satt karakter, gjennomsnitt: 5,00 av 5)
Loading...
Artikler - Uavhengige anmeldelser av Webhotell. Copyright webhotelltester.com 2010.

Hva syns du om Velg rett domenenavn – hvilket blir mest vellykket?? Skriv en anmeldelse.