Velkommen til webhotelltester.com, uavhengig anmeldelse av webhotell. Vi anmelder webhotell fra 12,5 NOK/måned og oppover, med bra vilkår for ulike behov.

Publisere hjemmeside på Internett

For å publisere en hjemmeside på internett må du gå igjennom et par steg. Du må f.eks. velge et webhotell og et domene, men også lykkes med at siden faktisk legges opp.

Velg webhotell & domene

Når din hjemmeside er ferdig bygget og bare venter på å få komme ut og vise seg på Internett trenger du å velge et webhotell og et domene. Hvilket webhotell du bør velge kan være avhengig av om du er en privatperson som behøver webhotell for din egen side eller om det er ditt foretak som er ute etter tjenesten.

ONE for privatpersoner

Webhotellet One.com kan være et bra alternativ for deg som er privatperson da det er både bra og rimelig. One tilbyr både webhosting og domenennavn og er derfor perfekt om du vil samle alt slik på ett og samme sted. Det er en innovativ leverandør som har vært på markedet siden 2002 og som i dag er en av Europas fremste aktører. De har lave priser som kan være verdt å se på.

Strongbox for foretak

Er du ute etter et webhotell for ditt foretak er Strongbox å foretrekke. Har både støtte for PHP og ASP .NET samt MySQL og Microsoft SQL.

FTP-program

FTP står for File Transfer Protocol og er en av de eldste og i dag mest populære filoverføringsprotokollene (hvilket er en metode for å overføre filer mellom to ulike datamaskiner). Det vanligste anvendelsesområdet for FTP-program i dag er i form av overføring av filer fra den egne datamaskinen til et webhotell, med det for øyet å publisere en hjemmeside på Internett.

Det finnes et antall ulike FTP-program å laste ned på Internett . Et som er veldig populært, lettanvendt og dessuten gratis, er FileZilla Client. FileZilla fungerer med de fleste typer av Windows. For Mac finnes det også gratis og avgiftsbelagte program, f.eks. NcFTP og FireFTP.

Ved selve oppbygningen av dine HTML-sider er det en fordel om du organiserer disse samt tilhørende bilder og tilsvarende i passende mapper. Husk at du må ha døpt førstesiden, den siden som ska leses inn automatisk, til index.html.

Å holde rede på ting er alltid lettere om det finnes struktur. Husk at den strukturen som du har bygget opp når du skapte hjemmesiden på din datamaskin må finnes igjen på den mottagende webplassen. Ellers vil lenkningen i dem ikke stemme og dermed vil siden bli feil. Det betyr at du ikke kan endre navn på dine filer når de er lagt opp.

Når du har åpnet FTP-programmet vil du få opp en rute der du skal fylle i et antall opplysninger. Det er blant annet navnet/adressen til din host, ditt egne brukernavn og passord. Om programmet ber deg fylle i en port skal denne oftest være ”21” når du anvender FTP. Her er et eksempel på hvordan vi tilknytter webhotellet One.

Når du er innlogget vil du få opp en ny rute inndelt i ulike kolonner. Kolonnene ligger parallelt med hverandre og det er oftest bare å dra eller klikka over filene fra kolonnen som representerer din datamaskin til kolonnen som representerer webhotellet for at de skal lastes opp.

Å laste opp til webhotellet kan også skje med hjelp av andre program, men prosedyren er i de fleste tilfeller relativt like.


Sett karakter Publisere hjemmeside på Internett, hva syns du?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bli først med å sette karakter!)
Loading...
Artikler - Uavhengige anmeldelser av Webhotell. Copyright webhotelltester.com 2010.

Hva syns du om Publisere hjemmeside på Internett? Skriv en anmeldelse.