Velkommen til webhotelltester.com, uavhengig anmeldelse av webhotell. Vi anmelder webhotell fra 12,5 NOK/måned og oppover, med bra vilkår for ulike behov.

AdWords for nybegynnere

Når du har en hjemmeside som er tenkt for en større gruppe besøkere, er det viktig at du markedsfører deg, ellers er sjansen for at de besøkende skal begynne sine besøk hos deg ganske begrenset. En enkel måte å markedsføre seg på, er igjennom Googles Adwords. Dette alternativet er spesielt bra om din hjemmeside er relativt ny og ditt budsjett begrenset.

Det hele går ut på at du kjøper søkeord hos Google. Din hjemmeside vil da markedsføres igjennom en annonse som er angitt av deg. Denne annonsen vil nemlig da vises i sammenheng med at noen søker på akkurat dine søkord i Google. Det gjør at de som ser annonsen om din hjemmeside, allerede er interessert av emnet du behandler, eller i det minste av det ordet de akkurat har søkt på.

Om vi forestiller oss at du har ett foretak som har en hjemmeside som handler om hunder og selger produkter tilpasset hunder, kan du kjøpe inn deg på ord som ”hund” og ”hundefòr”. Når noen da googler på akkurat disse ordene i Google, vil annonser fra din side vises i søkeresultatet. Om disse, formodentlig allerede potensielle kundene, siden klikker på annonsene, føres de videre til nettopp din side.

Kostnad per klikk

Du behøver ikke betale for hver gang din annonse vises, men kun for de ganger noen klikker på den. Det gjør det til en veldig effektivt måte å annonsere. Utover det er det kun en startavgift som tilkommer for de søkord du velger å kjøpe. Hvor mye et ord koster kommer helt an på dets populæritet blant søkninger. Et mer populært ord er dyrere enn et ord som forekommer relativt sjelden.

Du kan også selv påvirke hvor høy, alternativ lav, kostnaden skal bli for AdWords igjennom å styre over tre ting:

  • Du kan for det første ha et daglig budsjett, et maksimalt beløp du er beredt å betale for kampanjen per dag.
  • For det andre kan du styre omtrent hvor mye hvert klikk skal koste deg. Desto mer du betaler, desto bedre plasseres annonsen.
  • Den tredje faktoren som du selv har muligheten å påvirke er selvsagt relevansen i søkeordene du velger. Det er derfer viktig at du kjøper inn deg på vel passende søkeord, slik at de som ser din annonse faktisk har virkelig intresse av nettopp det du tilbyr.

En annen fantastisk funksjon er at du kan sikte deg inn på mennesker som søker fra nettopp ditt område. Driver du en restaurant i Oslo, er du kanskje ikke interessert i det hele tatt å markedsføre deg i øvrige Norge og verden. Med AdWords kan du begrense annonseringen til mennesker som søker fra et visst geografisk område.


Sett karakter AdWords for nybegynnere, hva syns du?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bli først med å sette karakter!)
Loading...
Artikler - Uavhengige anmeldelser av Webhotell. Copyright webhotelltester.com 2010.

Hva syns du om AdWords for nybegynnere? Skriv en anmeldelse.